18-11-09

The thumbs did their job:-)

Hallo okidoki,

Eindelijk nog eens een beetje nieuws van mij.  Het zijn 2 zware dagen geweest, maar ik ga jullie ni langer in spanning houden... de COLLECTIE is GELUKT :-))))

Gisterenmorgen zijn we rond 8u aangekomen in Leuven. Om een lang verhaal kort te maken... de cd 34 was doorgestegen naar 8000! JOEHOE, eindelijk schot in de zaak. Dit was eigenlijk nog ni genoeg, maar er werd besloten om de liescatheter al te plaatsen om de volgende dag te kunnen collecteren.  Om 14u30 rolde ik met mijn bedje naar OK.  Ik heb heel de tijd mama's handje vast gehouden en ik was best wel bang.  Ik huilde stille, verdrietige traantjes.  Gelukkig mocht mama bij me blijven tot mijn oogjes dicht gingen.

Tegen 16u mochten mama en papa weer bij me komen.  Ze hoorden me al vanop de gang brullen. Tja, zoals gewoonlijk was ik bij het wakker worden weer lekker ambetant. Het eerste wat ik riep, was... IK WIL MIJN BOTERHAMMEN!!!  Het was dan ook al van de vorige avond geleden dat ik nog iets gegeten had. Natuurlijk mag dat nog ni direct als je uit de narcose komt, maar daar had ik geen oren naar op dat moment.  Uiteindelijk heeft een lieve meneer mijn bedje naar de TV gerold en werd ik wat afgeleid.  Deze keer was ik vrij snel weer rustig.  Uiteindelijk hebben we daar nog bijna 3 uurs zitten wachten.  Er was boven nog geen bed vrij. Het is enorm druk op het vierde. Uiteindelijk heeft mama gevraagd of papa mijn boterhammekes ni mocht gaan halen... en ja hoor... het mocht! Wat deed het deugd om eindelijk om 18u 's avonds mijn eerste hapke te eten.

Ik heb diezelfde avond nog spagetti gegeten, een appel en een kiwi.  Om 21u30 ben ik uiteindelijk in slaap gevallen.  Om 6u kwam de verpleegster al bloed afnemen, maar daar heb ik mooi doorheen geronkt. Toen ik mijn oogjes om half acht opendeed was papa ook al weer terug, mèt lekkere boterhammekes van thuis:-)  Rond half negen zijn we dan naar de afferese gegaan.  Er werd alvast gestart met collecteren.  Als ze moeten wachten op de waarde, dan loopt alles te ver achter op schema.  De mensen van de afferese zijn nog net zo lief en leuk zoals we ons herinnerden van 2j geleden.  Daar wordt ge goe gesoigneerd en kunt ge al eens ne keer lachen. Tijdens het collecteren kwam het telefoontje met het mindere nieuws dat de waarde blijven steken was op 8000... damn it... Maar de dokter besliste om toch verder te collecteren.  Dat betekende donderdag en misschien zelfs vrijdag nog eens collectie om toch maar genoeg stamcellen te verkrijgen. Uiteindelijk is mijn bloed wel 5 keer door het machien gegaan.

Ik heb me op de afferese best wel goe geamuseerd...met de klei gespeeld, UNO gespeeld, gekleurd, geknipt, boekjes gelezen, TV gekeken, een beetje gek gedaan, kabouter PLOP gespeeld, .... Om 13u30 konden we uiteindelijk terug naar onze kamer. We waren eigenlijk wel een beetje teleurgesteld... nog eens 2 dagen aan da machien.  Mama en papa hadden schrik dat ik die extra chemo nog zou moeten krijgen als het ni genoeg zou zijn. Daar was ik de vorige keer héél ziek van geweest. Tot... de dokter ons mè ne grote smile kwam vertellen dat het GENOEG was.  Mama en papa hunne mond viel open van verbazing. Ze konden eerst ni goe volgen, maar ja hoor... het was waar! 2 400 000 stamcellen heb ik netjes afgeleverd en ze moesten er min. 2 000 000 hebben.  We konden ons geluk ni op... SUPERBLIJ waren we.  Een kwartiertje later kwam de dokter echter terug en ze keek een beetje bedrukt. Ze hadden onderling nog eens overlegd en ze zouden toch liever wat reserve hebben. Ik zal dus morgen toch nog eens naar de afferese moeten.  Aanvankelijk waren we wel wat teleurgesteld, maar achteraf moesten we wel toegeven... beter te veel dan te weinig hè!

Dus morgen geef ik nog een laatste efforeke en dan ga ik terug effe wa tijd voor mezelf pakken zenne... vrijdag hopelijk naar school, zaterdag naar het verjaardagsfeestje van Merel en zondag een verwendagje bij tante Is, mijn meter en nonkel Dennis.  Er staan me eindelijk nog eens wat leuke dingen te wachten.

Tot morgen en normaal breng ik dan verslag uit van uit het thuisfront.

Saluuuuu....

Dikke knuffel,

Nora X

Trouwens, bij deze wil ik al mijn lieve duimertjes héél erg bedanken. Jullie hebben dit samen met mij verwezenlijkt... MERCI!

21:14 Gepost door Nora in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Hopla popla hoi hoi hoi Oef, wat een goed nieuws.
Door de marathon zijn mijn duimen wel zo verkrampt dat ik ze niet meer naar beneden krijg. Hihi!
Dan duim ik gewoon nog even door tot ze stilletjes ontdooien ;-)
Nog even volhouden en dan méga genieten van de leuke dingen die je te wachten staan.
Ik kijk er voor jou ook al naar uit.

Je doet dat supergoed!
Dikke bravo
Katrien

Gepost door: Lieze haar mama | 18-11-09

Reageren op dit commentaar

Singing ja ja jipee jipee yeah! Goe gedaan mateke!!!! Ziede wel da gij roze bottekes en een cape hebt! Ik heb het altijd al geweten!
En ge kent de dokters hè: nooit genoeg... dus bijt nog maar effe door, da zal ik ook doen!
Morgen nog ni naar school ikke, ben solidair met jou! ;-) Kan ik een hele dag duimen!

kus kus kus

Amelie de-ik-zit-nog-altijd-met-vieze-beesen-mie ;-(

Gepost door: Nancy Dumon | 18-11-09

Reageren op dit commentaar

Mopke, Lieve schat,
laat ons er vrijdag nog eens invliegen! Je vrienden en al de juffen kijken al uit naar je komst...We hebben je gemist lieve schat.
Heb je onze vliegkusjes ontvangen, het waren er veel he...
Liefs van je vriendjes en je juf

Gepost door: debby | 18-11-09

Reageren op dit commentaar

Eindelijk!! Oef oef oef; eindelijk is het gelukt. Wat ben jij toch een dappere mega-Nora!

Gepost door: Vine | 18-11-09

Reageren op dit commentaar

Wow Nora das goei nieuws!!
Nog even doorbijten en je mag weeral naar huis.
En ga dan maar genieten van dat superweekend dat je te wachten staat.
Doe zo verder he Supermeid!

Groetjes xxx

Gepost door: daniel,tinne en camie | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Heel goed gedaan van je!!!!We duimen verder voor jullie allemaal!
Zet af en toe het filmpje maar op van mama sé Nette , we verwachten binnenkort wel een show van jullie samen hee?!
dikke knuffel aan jullie
oma Nicole en opa Luc

Gepost door: Luc en Nicole | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Bravo, bravo, bravo bravissimo!!!! Einelijk hebben jullie dit ook achter de rug! Weer een grote stap verder. We kunnen niet uitdrukken hoeveel bewondering we voor jullie hebben! Blijven volhouden, onze duimen en kaarsen doen dat ook!
Geniet maar van dit verwenweekend, je hebt het dubbel en dik verdiend!

Ilaria en haar mama.

Gepost door: Ilaria | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

nora goed gedaan lieve meid ga dit weekeind maar is goed uit de bol groetjes en dikke knuffel

Gepost door: ingrid | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Lief Beertje Jij bent weer superrrrrrrrrr flink geweest , morgen nog even doorbijten en dan komt da allemaal in orde .
Onze duimen blijven paraat hoor!!!
Dikke knuffel en vele groetjes aan jullie allemaal .
Chris en Co

Gepost door: Chris Nitor | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

hipper de pip : HOERAAA knap knap knap!
weer een grote berg die je beklommen hebt! flink hoor!!
knap van jou dat je je toch steeds weer weet te amuseren daar in dat ziekenhuis! maar wat nog leuker is : dit weekend ziet er top uit! een feestje en een verwendagje bij je meter : ik kan daar maar 1 ding op zeggen : GENIET ER VAN, JE HEBT HET VERDIENT!!!
ohja, mss moet je dit weekend maar lekker veel vosselaarse bokes eten, voor het geval ze jou zo nog is plagen door zo lang met de uitslagen te wachten....

groetjes Nele

Gepost door: Nele | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

yes yes yes lieve Nora
ge ziet samen kunnen we de wereld aan !
toch blijven we duimen voor jou! we denken zelfs dat onze duimen geen andere stand meer kennen !!!
Voor morgen nog even volhouden meid en in het weekend zal je dubbel en dik beloond worden !
Je bent een supper meisje !
de duimen van het pleintje blijven in de lucht !
dag lieve schat en doe heel veel lieve groeten aan maja mama en papa

Gepost door: Pleintje | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Hiep hiep hoera! Lieve Nora,

Wat een geweldig nieuws voor je. Samen met Maja heeft ook onze klas gebeden voor jouw. Ik wist dat het ging helpen! Samen zijn we sterk hé!
Ik hoop je nog eens op school te zien, want daar word ik altijd blij van.
Geniet maar lekker van het komende weekend en laat je maar eens flink verwennen.

Gepost door: juf Kristine | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.