07-10-09

Fieuww...

Dag lieve lezertjes,

Hier ben ik even om jullie te vertellen dat mijn tussentijdse onderzoeken afgerond zijn. Gisteren kreeg ik een CT-scan en die verliep super vlot. Mama was supertrots omdat ik zo flink deed wat ze vroegen. Ja, ja, nu wordt ik echt groot. Mijn hemoglobine en plaatjes waren nog wel gezakt.  Eigenlijk moest ik gisteren bloed bijkrijgen, maar omdat ik er nog zo kwieks bijliep, mocht dit vandaag.  Zodoende was ik gisteren goed op tijd thuis, al om 15u. De Mibg-inspuiting verliep eveneens gelijk dat het moest.

Vandaag was het andere koek.  Om 6u45 vertrokken en om 19u thuis.  Het was een lange dag, hoewel ik het meeste aan me voorbij heb laten gaan. Voor mama en papa was het wa minder. Tja, wa moet ik zeggen hè! In slaap doen, is ni mijn ding. Ik heb blijkbaar weer van katoen gegeven.  Om 8u30 slaapcoctail, lees: dikke stomme spuit in mijn billen en van die irritante "poepsnoepkes" Hoe kunnen ze zo'n bullen naar snoep noemen?! Aanvankelijk wa ik wa droezig, maar dan kwam de opstandigheidsfase... Uit ervaring vertrokken mama en papa met een krijsende Nora met den buggy om toerrekes in't ziekenhuis te doen en ja hoor... Ikke ronken en de scan onder.

Er mag maar één persoon bij me blijven en dat was mama.  De eerste drie opnames verliepen vlotje (3 x 10min), maar toen de opname van 40 min begon, schrok ik wakker en werd ik weer krijsende, tierende en in het rond slaande Nora. De pediater en Lieve van de dagzaal werd er bij gehaald en ik kreeg nog ne shot bij. Deze keer via de Porth-a-cath en een kwartierke later was ik weer in dromenland. Ja, ik had weer demax dosis nodig.  Als die van nucleaire mijne naam zien staan op de planning, breekt het koudzweet hun al uit denk;-)

Ne keer in slaap, zeker na zo'n dosis, blijf ik dus stevig doorronken.  Tot 17u heb ik geslapen, maar ik ben wel vriendelijk wakker geworden. Das toch lief van mij hè. Terwijl ik sliep, heb ik dan ook mijn portie bloed bijgekregen.

Ondertussen vertelde de dokter tegen mama en papa dat op de CT-scan van gisteren duidelijk bleek dat de klieren sterk afgenomen waren. Dat is dus al goed nieuws. Da wil zeggen dat de chemo goed aanslaat. De MIBG-scan van vandaag moet een gedetailleerder beeld brengen van de resterende activiteit van de tumorcellen.  Deze resultaten zullen we einde deze week weten.

Ik zal nog een 2 à 3 kuren chemo moeten krijgen. Het aantal zal afhangen van de scanresultaten. Na de volgende chemo krijg ik een hogere dosis Neupogeninspuitingen. Dit om stamcellen uit mijn beenmerg in mijn bloed te krijgen. Ik moet net als vorige keer weer een stamcelcollectie laten doen. Deze stamcellen heb ik nodig na de volgende fase, nl de MIBG therapie. Da zal ook weer een heel ervaring worden, maar daar ga ik nog wel eens op terug komen als het zover is.

Nu ga ik mijn beddeke in want ik wil morgen héél graag naar school.

DAAAG!!!

Dikke knuffel,

Nora X

21:03 Gepost door Nora in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Schone slaapster! Amai, is da allemaal wel waar wa ze daar over jou vertellen van da ni willen slapen??? Toen ik je zag sliep je als een roosje! ;-)))
Ik was wel een beetje boos da mijn mama en papa al naar huis wilden voor ik had kunnen spelen me jou!!!
Weet ge wa? We spreken gewoon eens achter hun rug samen af! Na!

dikste knuffel!

Amelie

Gepost door: Nancy Dumon | 07-10-09

Reageren op dit commentaar

Oef!!! Mopke,
dat heb je weer superflink gedaan allemaal he, daar krijg je morgen zeker een mooie sticker voor!!!
We gaan morgen iets met glittertjes doen, de beertjes zullen zeker in hun nopjes zijn want we hebben je gemist.
Even nog een vreugdekreet: JOEHOE!!!!!!!!
Tot morgen
De beertjes

Gepost door: debby | 07-10-09

Reageren op dit commentaar

kabouter snurk Hey lieve schat,

dat is héél goed nieuws, ik heb de tranen in mijn ogen. Je doet het heel goed kabouter snurk! En dat je van katoen geeft: groot gelijk. Ze mogen het weten dat die van de Kempen op bezoek zijn geweest! Nu branden we nog een superdukke bougie voor het nieuws van het einde van de week!
Dikke knuffel van ons allemaal!

Gepost door: Joke | 08-10-09

Reageren op dit commentaar

Wat een bewogen dag! Amai Nora, al die onderzoekn zijn leuk hè.
Ik vind ze ook allemaal heel vervelend. Heel normaal dat je eens goed boos bent geworden je zou voor minder! Maar je bent weer super flink geweest lees ik. Geniet nu nog maar een weekje van uw mama en papa thuis!
Tot volgende week!
Dikke knuffel Jens

Gepost door: katleen en Jens | 08-10-09

Reageren op dit commentaar

SORRY NORA!!! Dat was nog eens de stomste typfout die je kan hebben seg!
Ik bedoel wel dat de onderzoeken NIET leuk zijn hè!
Ja mijn mama heeft getypt, die moet je in de gaten houden hoor de laatste tijd. Ze houdt zelfs de telefoon onderste boven vast als ze belt en dan zegt ze tegen papa mijn gsm is kapot en dan heeft ze nog niet door dat ze hem verkeerd vast houdt! haha mama's hè Nora!
groetjes

Gepost door: katleen en Jens | 08-10-09

Reageren op dit commentaar

Dat is al een stap in de goede richting, nu duimen we dat de andere resultaten ook goed nieuws brengen!
Ons Ilaria gaat nu vertellen hoe leuk het was als je weer in het klasje kwam.
lkoooooooojiiiiiiiiiii§ggggggggggggggggggg
wfwnoraxxxxilariautufutfhyhhfgk;,bngyyt觧§yyyyyyyj,vhfjh,llllllllllllllllllllllllllllllllllll

Knuffeltje

Gepost door: SUPER | 08-10-09

Reageren op dit commentaar

JOEHOE, NORA DOET DAT GOE! Hoi Piepeloi Nora,

wat vond ik het leuk vandaag in onze berenklas!
Eindelijk was je terug!
Ik vond het super dat ik zoveel keer naast je mocht zitten en ik vind het hééél knap dat je al terug kan stappen, ook al gaat het nog niet zo snel.
Ik heb aan mijn mama gevraagd of je eens mocht komen spelen, in de vakantie misschien?!
Dikke kus
Lieze

Gepost door: Lieze | 08-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.