29-09-09

Plaatjesdag in GHB...

Hela, hola

Hier nog steeds alles okidoki. Gisteren ben ik in Leuven geweest voor bloedcontrole. Deze keer dus rechtstreeks naar GHB omdat mijn plaatjes vrijdag sowieso al vrij laag stonden.  Ons mama was content dat het maandag was. Die heeft nogal ne keer achter mij gelopen zenne. Schrik da'k ging vallen en zou bloeden. Zelfs 's nachts kon ze ni in haar bed blijven. Ik heb ooit een een bloedneus gehad van te lageplaatjes en nu had ze weer bang dat ik 's nachts een bloedneus zou krijgen. We waren precies twee magneetjes dit weekend.

Zoals verwacht waren mijn plaatjes tijdens het weekend dan ook wel héél véél gezakt. Zo laag hebben ze nog nooit gestaan.  Ik had nog maar 5000 plaatjes. Om effe te vergelijken: normaalwaarde: tussen de 150 000 en de 450 000 plaatjes. Onder de 20 000 mag je er bij hebben en daar zat ik dus wel onder. 

Het was wel lang wachten, want het was er druk en opvallend veel kindjes die plaatjes nodig hadden.  Eerst een uurtje wachten op de resultaten en dan nog meer als een uur wachten op het arriveren van de plaatjes. Ik vond het wachten ni zo erg hoor. Wachten stond bij mij gisteren gelijk aan: een prinses verven voor Maja, nijntje schilderen en lotto spelen met de kleuterjuf en nog een kindje, fietsen, puzzelen met Merel,... en voor ik er erg in had, zaten mijn plaatjes erin en konden we naar huis. We waren net op tijd terug om Maja van school te halen.

Woensdag ga ik op controle bij de kinderarts in Turnhout en afhankelijk hoe ik me voel bloedcontrole in Turnhout op woensdag of donderdag.  Normaal moet het pas op donderdag, maar mijn hemoglobine stond maar net boven de grenswaarde van 8.0, nl. 8.3. en als ik me morgen al vermoeid voel, mocht ik op woensdag al. Ik zal deze week dus zeker nog eens een ritje Vosselaar - Leuven voor de boeg hebben om bloed bij te tanken. 

Voor de rest lukt het me nog goed. Ik heb het alleen een beetje moeilijk om naar het toilet te kunnen gaan. Dit komt door de Vincristine (chemo).  Ik heb ook het begin van een aftje in mijn kaak, maar voorlopig blijft het onder controle. Eten en drinken gaat nog.

Vandaag heb ik denk al wel 10 keer naar de DVD van ikke in mijn klasje gekeken. Die heeft juf Debby voor mij gemaakt en ik vind hem super. Ik zing heel de dag door: " Wij zijn de kleuters van het Heilig Graf..." Lieve, lieve, lieve juf: héél erg bedankt!

Nu ga ik voor de verandering naar kabouter Plop en de pinguin kijken.

Toedeloe en misschien tot morgen!

Dikke knuffel,

Nora X

10:53 Gepost door Nora in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hey die Nora! Was wel gezellig hè samen puzzelen! Toen ik jou zag binnen komen zei ik al direkt, oei ik ben Nora haar snoepjes vergeten! Je bent het gewoon dat je er boven krijgt als langs komt hè. Maar je had er deze keer niet aan gedacht. Volgende keer heb ik er zeker weer bij hoor! Tot de volgende, kunnen we misschien nog eens samen puzzelen.

groetjes uit Arendonk

Gepost door: katleen en Jens | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

mooie filmster... Wat zie je er super uit mopke!!! En dat stappen doet ook wel deugd denk ik.
Je bent een echte filmster...deze succesfilm gaat zeker een vervolg krijgen.
Blijf vooral goed eten en drinken en blijf maar dicht bij je mama plakken als een magneetje...daar is het namelijk goed!!!
Je bent goed bezig, doe zo door
Debby

Gepost door: debby | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

Jaja Noraatje, jij zal misschien ons nieuw schoollied wel als eerste kennen! Veel oefenen hoor! Jaag zo de aftjes die willen komen maar weg! Met de energie van je hele school erachter.
En hou je mama zo ook maar sterk. Zo'n vrolijke meid; dat zijn waarschijnlijk de beste vitamientjes voor je papa, je mama en je flinke zus!
kus
Trouwens...zijn de ballonnenmannetjes die je knutselde al helemaal gerimpeld, of hebben ze KNAL gezegd?

Gepost door: Jo | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

Seg Nora gij doet dat allemaal zo goed , flink hoor.
Probeer maar goed te eten en te drinken.
En plak maar lekker tegen je mama als een magneetje je kan er maar deugt van hebben.
Doe zo verder!
Vele groetjes,ook aan mama,papa en Maja.

Gepost door: daniel,tinne en camie | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

hup hup hup of moet ik zeggen hip hi hip HOERAAA,
hoera dat die aften deze keer beter weg lijken te blijven,
hoera dat je zo leuk aan het knutselen bent geweest,
hoera dat je loopt te zingen over de kleuters van het heilig graf,
hoera voor jou, je mama, je papa en je zus omdat jullie toch zo ongelofelijk straf zijn!!!!

groetjes Nele

Gepost door: Nele | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.