16-09-09

3de chemokuur is gestart...

Helaba allemaal,

Vanmorgen had ik ni veel zin om uit mijn beddeke te komen. Uiteindelijk ben ik er dan toch uitgeraakt en ja hoor... stillekes aan kwam ik weer op gang. Nadat papa Maja naar school gebracht heeft, bolden we richting Leuven. Ik had er eigenlijk best wel zin in om lekker bij Katrien te gaan knutselen.  Toen we boven op E341 arriveerden, zat ik dan ook héél snel in de speelzaal.  Eerst heb ik mijn schildersdoek met de kikker afgemaakt en dan ben ik aan een doek voor mama begonnen, ene van Nijntje. Morgen ga ik eens aan Katrien vragen of ze voor mij een Winnie de Pooh op doek zet, dan kan ik een mooi doek maken voor de kindjes van mijn klasje.

Tussen al het voorgaande kwam Rudy mij ook nog aanprikken en bloed nemen, is de assistente langs geweest voor een mini-onderzoekje en een kijkje in mijn make-a-wish boek, kwam dokter Labarque vertellen dat mijn bloed goed genoeg stond om te starten... en dat ik zelfs de eerste nacht ni moest blijven, maar dat ik gewoon thuis kan gaan slapen.

De laatste dagen waren mijn plaatjes dan toch doorgestegen en bereikten ze uiteindelijk toch de kaap van 100 000, zelfs 109 000! Ook mijn witte (de neutrofielen) haalden het.  De dokter vertelde wel dat ze na mijn kuur terug gaan starten met Neupogen inspuitingen, heel venijnige prikken die ik thuis zal moeten krijgen, maar die er wel voor zorgen dat mijn witte een beetje sneller omhoog zullen gaan. De vorige keer dat ik ziek was, heb ik die ook moeten krijgen.

Er staan me na deze kuur nog wel wat dingen te wachten.  Eerst wordt er opnieuw een bilan opgemaakt.  Er zullen weer een aantal onderzoeken gepland worden om te zien hoeveel en waar er nog slechte cellen zitten. Dr Renard vertelde ook dat ze dacht dat ik in aanmerking zou komen voor MIBG-therapie.  Er zou ook weer een stamcelcollectie moeten plaats vinden. Hoe en wat dit allemaal zal inhouden, weten we nog niet. Volgens de dokter kunnen ze hiermee de slechte cellen toch een heel tijdje langer weg houden. En wie weet... misschien vinden ze ondertussen nog iets dat de slechte cellen helemaal weghoudt... hoop doet leven hè of zoals Plop zingt... zolang je ergens maar een lichtje ziet...

Vrijdag heb ik ook een afspraak in Pellenberg om de toestand van mijn beentje te evalueren en te bekijken wat ze gaan doen. Mijn beentje staat nog steeds heel erg scheef.  Pijn doet het ni meer. De laatste week steun ik er veel op en met wat steun kan ik er zelfs een beetje op stappen.

Tot zondag ga ik nu op en af voor de chemo.  Om 14u moeten we er zijn en om 15u kunnen we alweer naar huis vertrekken.  Zondagavond start dan weer het zwaar geschut.  Een heel bataljon chemoridders die weer 48u aan één stuk zullen doorvechten. Dinsdagavond zal ik dan weer naar huis mogen.  Tegen vrijdag zal ik dan weer naar mijn dieptepunt zakken. Een dieptepunt dat hopelijk deze keer met mijnen epo ni zo lang zal duren als de vorige keren.

Na een tussenstop bij moeke en vake om Maja op te halen (lekker frietjes gegeten), heb ik zo lang gezeurd tot ik even bij moeke mocht blijven spelen. Tegen 19u hebben moeke en vake mij terug thuis afgezet. In de brievenbus heeft mama een piepklein envelopje gevonden en... die was voor mij bestemd! Bedankt Ilaria voor het mooie Winnie De Pooh hangertje dat er in zat. Dat heb je supermooi gemaakt hoor. Ik was er heel blij mee. En weet je wat... morgen mag ik in de voormiddag toch nog eventjes naar school! Tot morgen hè juf Debby!

Heel veel liefs,

Nora XXX

21:06 Gepost door Nora in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

yes, yes, yes!!! Lieve schat,
Wat kijk ik uit naar je komst!!! Vandaag was het een beetje raar zonder mijn dapper beertje... Joepie de poepie!!!
Dikke zoenen van al je berenvriendjes
Tot morgen

Gepost door: debby | 16-09-09

Reageren op dit commentaar

piep daar ik zag je daarstraks vertrekken.... toi toi toi e meid!!!!
goe knutselen ginder achter,
goe genieten van je eigen bedje hier in vosselaar,
en wij? wij gaan vooral goed mee hopen met jou!!!

groetjes Nele

Gepost door: Nele | 17-09-09

Reageren op dit commentaar

Hey Nora

Goe knutselen, mooie schilderdoeken maken en genieten van de momenten in uw klasje, thuis en van uwe knappe zetel natuurlijk.
Hier, op het werk van de mama, blijven we voor jou duimen!

Groetjes

Gepost door: Tuur | 17-09-09

Reageren op dit commentaar

Liefste Nora, das toch wel heel leuk van je mama om ons zo goed op de hoogte te houden hé. 'k kan me voorstellen dat ze soms geen zin heeft om achter de computer te kruipen,maar ze doet het toch maar allemaal hé. Dikke pluim voor je super-mama en natuurlijk ook voor je stoere papa en grote zus die er altijd voor je zijn !!!!!!

Gepost door: De Wouterkes | 17-09-09

Reageren op dit commentaar

klaterlachjes schaterlachjes
glinsteroogjes regenboogjes
rolstoelwiebels
gekke handenkriebels
Nora sterk
in het ziekte-vechterswerk

knuffel

Gepost door: Jo | 17-09-09

Reageren op dit commentaar

helokido amai dat zijn weeral een hoop onderzoekjes die volgen. Maar zo'n dappere meid als gij , dat gaat wel lukken MAAR eerst knutselen , tekenen en nog veel meer . lieve Nora een dikke knuffel van iedereen van 't pleintje en iedereen van st. Anna. knufjes

Gepost door: Pleintje | 17-09-09

Reageren op dit commentaar

Succes!! Lieve Nora, heel veel succes met de behandelingen... ik duim mee dat de slechte cellen heel lang wegblijven en er ondertussen vanalles gevonden wordt om ze voor altijd weg te houden. Maandag ga ik met de klas van Maja naar de mis voor het begin van het schooljaar, en als Maja dat goed vindt, zullen we in de kerk een kaarsje aansteken voor jou. Lieve groetjes, (juf) Vine

Gepost door: Vine | 19-09-09

Reageren op dit commentaar

Hallo, Wat doen jullie dat goed !
Heel veel succes met de behandelingen. Laat het zwaar gechut maar goed zijn werk doen. Wij duimen en blijven jullie volgen.

Groetjes,
Joep en Chris

Gepost door: Chris en Joep | 19-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.