06-10-08

NOG 2 dagen en 8 pillekes...!

Hoi piepeloi,

176

't Is ikke noggis! Ik ben momenteel volle bak aan het aftellen.

Binnen 2 dagen en 8 pillekes verder is mijn behandeling FINITO!!!

At last, just normal again!

Vorige week nog op controle geweest. Als alles verloopt zoals de vorige keren bij het ten einde lopen van mijn medicamentjes moet ik pas eind oktober terug naar het grote huis op den berg. Eventjes thuis dus en op school natuurlijk.  Na mijn eerste onwennige weekjes heb ik mijn draai volledig gevonden.  Ik zwaai vrolijk gedag 's morgens en ik amuseer me geweldig.  Ik heb een kei lieve juf.  Als ik 's avonds aan mama vertel dan vertel ik veel over "jufje Elsje". Mijn juf heeft ook wat foto's doorgemailed naar mama zodat jullie mij eens goe kunnen bewonderen op school.

174

175

177178

Eind oktober moet ik dus weer naar Leuven om alles nog eens te controleren.  Ik zal nog wel regelmatig op controle moeten om alles goed te blijven opvolgen en goed in de gaten te houden dat die stomme bobbel in mijn buikje niet terug komt!

Dag 1 van de onderzoeken worden mijn nieren getest om te zien of ze nog goed genoeg werken.  Dan wordt er een radio-actieve stof in mijn bloed gespoten en wordt er om het uur bloed (4 keer)getrokken om te zien of mijn nieren die stof kunnen verwerken.  Door de vele chemo die ik gehad heb, kunnen de nieren aangetast worden, vandaar.  Tot hiertoe is die test altijd al goed geweest.  Diezelfde dag krijg ik ook een inspuiting met een andere radio-actieve stof die 24u in mijn bloed moet circuleren om de volgende dag een scan te laten nemen.Daar moet ik wel vieze druppeltjes voor nemen om mijn schildklier te beschermen.  Dag 1 ronden we af met een bezoekje aan kindercardiologie om een echo van mijn hartje te laten maken om te zien of mijn moteureke nog goe draait.

Dag 2 moet ik naar St-Raf voor de gehoortest.  Daar willen ze mij altijd foppen met een lichtje, maar daar trap ik niet in zenne.  Ik speel liever met de poppekes. Die test is dus nog geen enkele keer gelukt. Daarna moet ik weer naar Gasthuisberg voor de MIBG-scan.  Dat is de scan waar ik die stof voor ingespoten krijg op dag 1.  Als er op die scan NIKSKE oplicht dan zitten we goed.

En tot slot dag 3. Op die laatste dag moet ik nog een EEG krijgen (dan ben ik precies een marsmanneke) en een CT-scan.

Zoals jullie lezen staat er me dus nog drukke, vermoeiende dagen te wachten. Maar ik moet niks van school missen, want alles staat gepland tijdens de vakantie. Ik moet ook ni blijven slapen. Alles gebeurt gewoon op daghospitaal. Daar kan ik ook spelen en knutselen zoals op school. Allé, als er wa ruimte is tussen de onderzoeken door.

Maar nu eerst aftellen naar mijn laatste pillekesdag en me terug helemaal mezelf laten worden zonder invloed van medicamentjes.  Hou jullie maar vast...

Heel veel deugenietterije groetjes van Nora, xxx

 

19:39 Gepost door Nora in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wel, dat vind ik nu eens fantastisch nieuws zé.

Ik heb het nooit durven vragen of er eigenlijk ergens een einde aan die behandeling kwam. Het is zo een domme vraag onder de gegeven omstandigheden.

Fijn hoor Nora, haal jij je speelschade maar in.

;-)

Gepost door: ms | 07-10-08

Reageren op dit commentaar

dag kleine prinses MAAR 2 dagen meer!!!!
Wat goed zeg! Ik ben héél blij voor je. Dat de onderzoeken maar rap gedaan zijn zodat je zonder al die nare chemo's verder kan met groeien en bloeien.
Groetjes van je grootste fan Siel* en co

Gepost door: siel* | 07-10-08

Reageren op dit commentaar

Licht uit!!! Da's mijn motto voor wat de MIBG betreft! Da schermpke zal pikkedonker blijven, zij maar zeker!
Super chique foto's van in je klasje! Nog effe smerige pillekes en dan hieha! Nora in full action!
Ja, da zit snor!

Dikke dikke knuffel van Amelieke

p.s.: we gaan eens afspreken hè, die mama's alleen, da trekt op niks, ik wil eens deftig met je spelen! oké!?

Gepost door: Amelieke | 07-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.